Usability & 
User Experience

De juiste beleving creëren om het ultieme doel te bereiken

De gebruiksvriendelijkheid (usability) en de beleving (User Experience) van uw website, webshop of applicatie gaan voor ons altijd hand in hand. Terwijl we voor usability uitzoeken wat de gebruikers verwachten en hoe ze zich doorheen uw project zullen begeven, creëren we met User Experience een aangenaam gevoel.

Wat is het doel?

De usability richt zich op de toptaken die uw bezoekers zo snel en gemakkelijk mogelijk tot een goed einde willen brengen. Deze inhoudelijke elementen plaatsen we maximaal op de voorgrond. Daarvoor moeten we uiteraard eerst grondig analyseren wat deze toptaken zijn. Zo zijn ook de informatiearchitectuur en de usability van uw site of shop sterk met elkaar verweven.

Wij creëren het juiste gevoel

De User Experience (UX) staat vervolgens gelijk met het algemene gevoel of de beleving die bezoekers krijgen wanneer ze van uw website, webshop of webapplicatie gebruikmaken. De beleving steunt op onder andere de snelheid, het kleurgebruik en de styling, de toegankelijkheid, en vele andere factoren. Samen leiden deze tot een bepaalde uitstraling. Noem het de X-factor waarmee wij het verschil maken. Deze User Experience krijgt voor elk project zijn concrete vorm in een User Interface Design van de verschillende pagina’s of schermen.

Gevonden in ons magazine |

Bekijk alle artikels
plane-propellor

Ontdek jouw groeiformule

Bezoek ons labo