Snelheid primeert

Magazine item

Snelheid is een vitaal onderdeel van de gebruikerservaring.

Wij durven zelfs te zeggen dat snelheid primeert op het esthetische. Want hoe mooi je website ook is, als een bezoeker moet wachten, dan is ie weg. Dat wil niet zeggen dat voor ons het visuele geen aandacht krijgt. Integendeel, het is net de uitdaging om ondanks de primaire focus om performance, ook een prachtige website en een fantastische beleving te creëren. Maar bij de keuze snelheid of grafische pracht, wint snelheid.

 

Google en SEO

Ook Google tilt zwaar aan de snelheid van een website. Google heeft aangegeven dat snelheid één van de factoren is die de ranking van een website in de zoekresultaten bepaalt. Bovendien spendeert Google maar een beperkte tijd om de inhoud van een website te indexeren. Hoe sneller de website, hoe meer inhoud er geïndexeerd kan worden.

In Chrome 60, de momenteel* nieuwste versie, heeft Google voor ontwikkelaars hun nieuwe open-source audit-tool, Lighthouse, verwerkt om de snelheid, toegankelijkheid en de best practices van je website onder de loep te nemen.

We hebben Lighthouse een audit laten doen op de homepagina’s van onze eigen website en een recent uitgebrachte website, ifluxsampling.com

www.pixeo.be audit resultaten

www.iflux.com audit resultaten

Beide sites krijgen van Google alvast een goede score en we komen meteen te weten waar we nog kunnen verbeteren. De ontwikkeling van beide websites ligt ook al enige tijd uit elkaar waaruit we kunnen concluderen dat we op vlak snelheid alvast duidelijk de goede kant opgaan.

 

Onze paradepaardjes

Waar blinken we bij Pixeo in uit op basis van snelheid?

 

Responsive webdesign:

Eén geoptimaliseerde codebase verzorgt de layout en inhoud aangepast aan jouw apparaat. Wij discrimineren niet op vlak van schermgrootte.

 

Responsive Images:

We hoeven je heus niet uit te leggen dat het gebruik van strakke beelden die jouw boodschap dragen, onmisbaar is in een hedendaagse manier van marketing voeren. Zo ook in websites. Om te zorgen dat jouw beelden vliegensvlug op de apparaten van jouw gebruikers verschijnen, sturen wij ook enkel het meest aangepaste formaat in de ether. Een smartphone heeft geen nood aan een full-screen afbeelding op maat van een Full-HD scherm.

 

SVG’s:

Sinds introductie van de iPhone 4 in 2010 is er een ware revolutie aan de gang om zoveel mogelijk pixels op zo weinig mogelijk plaats te kunnen krijgen. Denk maar aan de 4K TV’s die huiskamers binnendringen, computer monitors en laptopschermen met Retina-schermen, …

Om de laadtijd van je website te drukken, gebruiken we voor het web herwerkte techniek uit de druk-wereld. We laden waar mogelijk beelden, logo’s en vormen in SVG in, een vectorbestand, waar we weer aanzienlijk wat Kb’s uitsparen.

 

Lighthouse krijgt voortaan een prominente plaats in onze digitale gereedschapskoffer. We zijn er van overtuigd dat dit de huidige tool, PageSpeed, zal vervangen als diegene die de snelheidsfactor bepaalt in de zoekresultaat-ranking.

profile pic Gepubliceerd op 17 augustus 2017 door Nick Goris
plane-propellor

Ontdek jouw groeiformule

Bezoek ons labo