VIBO

Overkoepelende websites voor scholengroep

VIBO bestaat uit een groep scholen die maximaal inzet op ontwikkelingskansen voor al haar leerlingen, door hen aan te spreken op hun eigenheid en verscheidenheid. Net dat deden we ook bij de ontwikkeling van hun overkoepelende websites: ondanks dat uniformiteit in het ontwerp van groot belang was, brachten we de eigenheid van elke school in kaart.

1 hoofdsite + 6 scholensites

Go big or go home - VIBO had maar liefst 6 scholensites nodig, naast een overkoepelende hoofdsite. Hierbij hielden we ook rekening met bepaalde items die terug kunnen komen binnen de verschillende scholensites. Zo kunnen nieuwsberichten bijvoorbeeld verschijnen op meerdere sites, of kunnen evenementen op de kalender voor meerdere scholen van toepassing zijn.

Groot, maar gemakkelijk in onderhoud

Pixeo levert elke website af in zijn eigen beheersysteem of CMS (Content Management System) 'Geni', die het kinderspel maakt om je website volledig zelf aan te passen. Zo heeft VIBO de mogelijkheid om volledige modules te updaten: zouden ze bijvoorbeeld een extra onderwijstypes aanbieden, een nieuwe pagina in de navigatie willen toevoegen of het schoolteam en de klassenlijst willen aanpassen - onze 'Geni' blinkt uit in flexibiliteit.

Uitgebreide informatie voor (toekomstige) leerlingen

Omdat VIBO hard inzet op het brengen van veiligheid en veerkracht, is het essentieel om alle nodige info online op een intuïtieve manier terug te vinden. Zo staat onder andere de werking van elk onderwijstype of klas uitgelegd, kunnen ouders de kalender opvolgen en kunnen ze bekijken welk zorgteam instaat voor hun kind - een optimale informatiestructuur om zo laagdrempelig en transparant mogelijk te communiceren.

plane-propellor

Ontdek jouw groeiformule

Bezoek ons labo