Sint-Jozefcollege Turnhout

Frisse website voor kleuter- en lagere school

Voor een school heeft de website altijd minstens een dubbele functie. Aan de ene kant wil je ouders van potentiële leerlingen aanspreken met een fris voorkomen en een gezonde hoeveelheid informatie. Aan de andere kant wil je je website ook gebruiken om (de ouders van) je huidige leerlingen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op de school.

Deze balans hebben we samen met de klant opgezocht, met een sterke, interactieve website als eindresultaat.

Noden van de school

Zoals dat gaat bij elk project, gingen we bij aanvang van de website voor SJT volledig uit van hun specifieke noden. 

  1. Als school vinden zij het enerzijds belangrijk om een duidelijk beeld te schetsen van hun school en het verhaal dat ze willen vertellen. Ouders van potentiële nieuwe leerlingen kunnen zo meteen zien wat de school te bieden heeft.
  2. Daarnaast is het voor SJT minstens even belangrijk om ouders van hun huidige leerlingen te betrekken bij alles wat er zich afspeelt binnen de school. Er werd daarom voor gezorgd dat ze eenvoudig (en per klas) zelf nieuws en info kunnen publiceren. 

Proces

We zijn begonnen bij het begin, namelijk de fase van de copywriting. Daarbij werden alle lagen van de school en de verschillende kanalen van informatie/communicatie blootgelegd. Na die gesprekken werd er een informatiestructuur opgebouwd dat als grondslag heeft gediend voor een weldoordacht beheersysteem "achter" de website.

Dat systeem (ons CMS - content management system) stelt de medewerkers van de school in staat inhoud aan te maken, heel specifiek voor hun klas of afdeling. Het resultaat is een website die ervoor zorgt dat je als ouder heel eenvoudig alle informatie (foto's, nieuws of kalender) van de klas van jouw kind kunt raadplegen.

plane-propellor

Ontdek jouw groeiformule

Bezoek ons labo