Sint-Claracollege

Pittige website voor middelbare school in Arendonk

Een website moet er niet alleen goed uitzien, maar moet ook een werkinstrument zijn. Voor het Sint-Claracollege maakte Pixeo een website die volledig aanpasbaar is, zodat de medewerkers kort op de bal kunnen spelen om informatie te verspreiden.

Duidelijke inhoud

De schoolomgeving zorgt voor heel wat informatie, en dat is online niet anders. Om leerlingen en ouders via de website zo goed mogelijk op de hoogte te houden, moet de juiste informatie natuurlijk eerst gevonden worden. 

We gaan uit van verschillende doelgroepen met elk hun eigen noden. Aan de ene kant zijn er de huidige leerlingen en hun ouders, die je zo nauw mogelijk bij het reilen en zeilen van de school wil betrekken. Daarnaast willen we ook een bron van informatie zijn voor geïnteresseerde nieuwe leerlingen en hun ouders.

Om in te spelen op die verschillende noden, was er extra nood aan overzichtelijkheid. Daarom hebben we op de homepagina en relevante pagina's een zoekfunctie toegevoegd, zodat bezoekers vanzelf op het juiste artikel terecht komen. We zorgden ook voor een duidelijke structuur op alle andere pagina's, bijvoorbeeld: een kalenderoverzicht van alle evenementen, een onderverdeling bij het schoolteam, een overzicht van het studieaanbod, enzovoort.

Flexibel en aanpasbaar

Om die informatie dan snel te kunnen verspreiden, moet je kort op de bal spelen. Bij onze websites gaat dat: Pixeo heeft een eigen ontworpen beheersysteem 'Geni' dat ervoor zorgt dat je alle info zelf kan aanpassen. Maak nieuwe pagina's aan, nieuwsberichten, kalenderitems, pas het schoolteam aan, ... En omdat we ons beheersysteem zelf ontworpen hebben, kunnen we altijd extra functionaliteiten toevoegen.


plane-propellor

Ontdek jouw groeiformule

Bezoek ons labo