Flowlab

Gebruiksvriendelijk online platform voor gemeenten

Flowlab, vroeger genaamd 'Evenementenkluis', is een digitale centrale voor dossierbeheer in gemeenten. Het doel? Alle dossieraanvragen voor burgers op één centrale plaats mogelijk maken, en deze aanvragen en de verwerking ervan op dezelfde manier te laten verlopen.

We bouwden alles in samenwerking met lokale besturen om zoveel mogelijk voeling te behouden met waar gemeenten nood aan hebben. We zorgen voor een eenvoudige aangifte en een overzichtelijke opvolging met een dashboard op maat van ieders behoefte.

Dashboard

Het dashboard zorgt ervoor dat burgers op een eenvoudige manier zicht krijgen op hun lopende aanvragen bij het gemeentebestuur en de status daarvan. Ook gemeentemedewerkers hebben een dashboard om in één oogopslag een overzicht te krijgen van de status van geclaimde dossiers, ongelezen reacties, naderende deadlines, enzovoort.

Op die manier wordt het kinderspel om alle nodige documentatie op een correcte en tijdige manier bij de betrokken instanties te krijgen.

Eigen procedures op maat

Elke gemeente heeft eigen procedures en formulieren voor het aanvragen van evenementen, vergunningen, materiaal, enzovoort. Bij Flowlab zetten we die procedures centraal, en kan je deze moeiteloos digitaliseren en vereenvoudigen


5 modules

Om zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden op de noden van gemeenten, hebben we ervoor gekozen om maar liefst 5 modules op maat uit te bouwen. Elke module kan afzonderlijk gebruikt worden, zodat gemeenten niet gebonden zitten aan functionaliteiten die ze niet nodig hebben.

 • Processen op maat
  Onbeperkt eigen procedures samenstellen door zelf de stappen te kiezen, de communicatie, de documenten die worden aangemaakt, en nog veel meer.
 • Evenementen
  Efficiënt aangiftes verwerken van alle soorten evenementen. Deze module ontstond vanuit onze onze maat gemaakte software 'Evenementenkluis'.
 • Inname openbaar domein
  Eenvoudig parkeerbeperkingen, omleidingen, festivalterreinen, signalisaties, ... uittekenen. Gekoppeld aan GIPOD.
 • Uitlenen materiaal
  Uitleenaanvragen verwerken van materiaal, inclusief retributies, waarborgen, leveringen, enzovoort.
 • Zaalverhuur & tickets
  Beschikbaarheid en verhuur van zalen regelen en tickets aanbieden (ook voor organisatoren).

Updates, modules & integraties

Flowlab evolueert constant. Er worden wekelijks nieuwe functies gelanceerd. Qua updates, modules en integraties is alles bespreekbaar en kan quasi alles gebouwd worden.


plane-propellor

Ontdek jouw groeiformule

Bezoek ons labo