Waarom ons eigen cms bouwen?

Al bijna 20 jaar gebruiken we bij Pixeo eigen cms software (= content management system). Ondertussen hebben we zo 4 verschillende systemen volledig zelf uitgebouwd. We gebruiken hiervoor open source technologie.

De keuze om zelf een cms te bouwen is telkens weloverwogen. De reden waarom we toch steeds bij de “make it” en niet “buy it” optie uitkomen, is omdat bestaande cms software vaak te hoogdrempelig is. Hierdoor worden deze systemen in de praktijk vaak niet (voldoende) gebruikt en gaat het nut van een cms volledig verloren.

Gebruiksvriendelijk & flexibel

De hoge drempel bij uitgebreide bestaande cms systemen komt in vele gevallen verder van een overaanbod aan functionaliteiten die vaak niet nodig zijn, of door een algemeen gebrek aan gebruiksvriendelijkheid. Door zelf een systeem te bouwen, kunnen we onze focus op de gebruikerservaring hoog houden, en moeten we niet wachten om verbeteringen aan te brengen.

Omdat we weten hoe onze klanten hun eigen inhoud willen beheren, hebben we onze systemen hierop afgestemd en kunnen klanten zonder technische kennis heel eenvoudig inhoud wijzigen en toevoegen, zonder dat we daarbij een overdaad aan knoppen en mogelijkheden moeten voorzien.

Op maat

Omdat we ons eigen systeem van binnen en buiten kennen, kunnen we niet alleen snel ingrijpen, maar kunnen we ook verder gaan wanneer bepaalde zaken op maat nodig zijn.

Ieder zijn voorkeur

Bestaande systemen hebben uiteraard ook voordelen. Je hebt bestaande sjablonen en plugins en je hebt vaak een ganse community ter ondersteuning. Dat maakt deze oplossingen weleens minder duur. De keerzijde is dat sjablonen en plugins vaak niet optimaal zijn. Ze zijn traag, werken niet altijd samen met andere plugins, ze verouderen of geven problemen wanneer een nieuwe versie beschikbaar is en je moet updaten.

Een community is dan weer wel handig, mits de nuance dat het vaak moeilijk in te schatten is of een oplossing is aangebracht door iemand met kennis van zaken.

Het beste als klant?

Er is geen “beste” keuze vanuit het standpunt vanuit jouw standpunt als klant. Alles is afhankelijk van je ambitie, je budget en je visie.

Wij merken dat ons eigen cms meer controle geeft over het eindresultaat. En dat is uiterst belangrijk voor ons, omdat we mikken op kwaliteit en op resultaten. Je website moet opbrengen, en dat kan alleen als alle aspecten kloppen (snelheid, toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, …). Met ons eigen systeem kunnen we al die aspecten laten kloppen (zonder te veel toegevingen). Niet iedereen zal het budget of de nood hebben om volledig op kwaliteit te mikken, maar als je daar wel naar op zoek bent, dan hebben we – naar onze mening – de betere oplossing.

Uw vraag niet kunnen vinden?


Contacteer ons:

+32 14 70 44 33
info@pixeo.be
plane-propellor

Ontdek jouw groeiformule

Bezoek ons labo