Blacklist. Wat betekent dit?

Wat betekent het voor onze gebruikers dat onze server wordt vermeld door Spamhaus en UCEPROTECT?

Uw vraag niet kunnen vinden?


Contacteer ons:

+32 14 70 44 33
info@pixeo.be

🔒 Uw veiligheid en dienstverlening zijn onze prioriteiten

Soms gebeurt het dat een IP-adres van onze server(s) verschijnt op twee beleidsblokkeringen: Spamhaus en UCEPROTECT. We willen u verzekeren dat dit geen invloed heeft op de veiligheid of functionaliteit van onze diensten, en wel om de volgende redenen:

📩 E-maildiensten niet beïnvloed

Ten eerste is de vermelding door Spamhaus geen "blokkering" maar een "beleidslijst" die betrekking heeft op onze webserver, niet onze mailserver. Belangrijk is dat we geen e-mails rechtstreeks van onze webserver versturen. Spamhaus zelf merkt op dat het op hun lijst staan "niet betekent dat u geen e-mails kunt versturen.".

🔗 'By Proxy' vermeld

Wat betreft de UCEPROTECT-lijst: ons eigen IP-adres is niet vermeld. Wat wel is vermeld, is een subnet dat een reeks IP-adressen omvat van onze huidige serverprovider. Dit betekent dat we "by proxy" zijn vermeld — omdat iemand anders in dat bereik activiteiten heeft ondernomen die de vermelding hebben veroorzaakt.

🔄 Automatische Verwijdering

UCEPROTECT verwijdert IP-adressen automatisch uit hun lijst elke 7 dagen na ontvangst van het laatste spambericht. Daarom is deze vermelding tijdelijk en niet te wijten aan enige actie van onze kant.

🛡️ Actiestappen

We staan indien nodig in contact met onze serviceproviders en volgen de situatie nauwlettend om ervoor te zorgen dat onze diensten niet worden beïnvloed. Uw veiligheid en vertrouwen zijn voor ons van het grootste belang en we nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen.

We hopen dat dit eventuele zorgen die u zou kunnen hebben, wegneemt. Uw voortdurende vertrouwen is belangrijk voor ons en we zijn hier om eventuele verdere vragen te beantwoorden.


Samenvatting

👍 Geen zorgen! Uw veiligheid en onze diensten zijn niet in gevaar door deze vermeldingen. E-mails worden niet beïnvloed en alle vermeldingen zijn tijdelijk. Wij nemen alle nodige stappen om uw vertrouwen en veiligheid te waarborgen.

Als u toch hinder ondervindt, neem dan contact op, en probeer uw situatie in detail te documenteren (bij voorkeur via een mail naar support@pixeo.be).

plane-propellor

Ontdek jouw groeiformule

Bezoek ons labo