Wat zijn de voordelen van Exchange ten opzichte van 'basic' e-mail?

Basic e-mail

Onder 'basic' e-mail verstaan we de standaard accounts zoals de meeste e-mail accounts worden opgezet. Er zijn 2 soorten basic e-mail: pop3 en imap.

Pop3

Hierbij worden de berichten verwerkt op een server en haal je deze binnen op je computer, tablet of smartphone. Het opslaan van de berichten gebeurt op jouw toestel, niet op een centrale server. Er is dus geen synchronisatie tussen toestellen. Een verzonden mail via je smartphone, verschijnt niet op je computer en omgekeerd.

Imap

Met imap werk je wel op de server, en worden de berichten op de server opgeslagen. Dit is gelijkaardig aan Exchange voor e-mail. Voor agenda of contacten is dat minder interessant.

Exchange

Exchange is een professionele e-mail aanpak. Je werkt in de cloud (alles zit opgeslagen op een online server). Als je op verschillende toestellen werkt, op verschillende locaties en/of via de webmail, wordt alles (e-mail, agenda, contacten) gesynchroniseerd.

Verschil

Het verschil zit hem dus in de manier waarop je e-mail gebruikt. Als je soms op verschillende toestellen of op verschillende locaties mailt, dan is Exchange aangeraden. Is er slechts 1 computer of smartphone waarop je mail leest of als een synchronisatie niet belangrijk is, dan is een basic account voldoende.

Exchange wordt eerder beschouwd als "zakelijke" e-mail.

Heb je interesse in basic of Exchange e-mail, neem dan zeker even contact op voor meer informatie en prijzen.

Uw vraag niet kunnen vinden?

Contacteer ons:

info@pixeo.be
plane-propellor

Ontdek jouw groeiformule

Bezoek ons labo